Menu

Wędzarnia

Grudzień 14, 2017 - Stała Oferta
Wędzarnia

Wędzarnia tradycyjna

Proces robienia wędlin trwa około jednego miesiąca. Mięso leży dwa tygodnie w solance i dwa tygodnie wędzone jest zimnym dymem po 2-3 godziny dziennie. Wędzimy drzewem specjalnie do tego przeznaczonym czyli olchą i jałowcem, ponieważ nadaje to niesamowity zapach wędzonki. Wędlina robiona tym sposobem bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Dawniej kiedy ludzie nie mieli lodówek robili wędliny właśnie tym sposobem, ponieważ mogły wisieć w piwnicy czy na strychu nawet do kilku miesięcy. Wędzonka naszego wyrobu serwowana jest na każdej u nas zorganizowanej imprezie.

Prowadzimy również sprzedaż detaliczną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *